Tervetuloa Kouvolan Formula K-kerho ry:n nettisivuille. Näillä sivuilla saat tietoa kerhomme toiminnasta, kerhomme kuljettajista ja harrastajista sekä yleistä tietoa kartingista.

Kouvolan Formula K-kerho on perustettu vuonna 1978 tukemaan nuorisotyötä moottoriurheilussa. Karting on koko perheen yhteinen moottoriurheiluharrastus. Voit olla harrastaja, huoltaja, mekaanikko, toimitsija, kilpailija tai jotain siltä väliltä. Kaikille on oma tärkeä roolinsa harrastuksen parissa. Isät ja äidit toimivat usein huoltajina ja kannustajina.

Karting on ohjattu harrastusmuoto. Siinä kehittyy sekä teknillinen tietämys että ajoneuvon hallintakyky. Radalla nopeasti vaihtelevat tilanteet lähituntumassa ajaen ja kosketuksia välttäen opettavat tuleville autoilijoille ennakoivan ajon menetelmiä ja liikenteessä tarvittavaa kurinalaisuutta.

Useat huippuajajat ovat aloittaneet kartingista. Meillä tunnetuimpia kuljettajia ovat Keke Rosberg, Mika ”Häkä” Häkkinen, Kimi Räikkönen, Mika Salo, Jyrki ”JJ” Lehto, Heikki Kovalainen ja Valtteri Bottas.

Kartingautoa saavat ajaa kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta. Karting-auton ajamisen voi aloittaa jo hyvin nuorena ja ensimmäiseen harrasteluokkaan (Cadett) pääsee jo 6-vuotiaana, kansallisiin kilpailuihin KF6- ja Raket-luokissa voi ottaa osaa sinä vuonna, kun täyttää 9 vuotta.

Karting on moottoriurheiluharrastuksena kohtuuhintaista. Harrastuksen voi aloittaa käyretyllä kalustolla, jonka hinta on 500 – 1000 € tai hankkimalla uuden kaluston kartingkauppiailta. Ennen kaluston hankintaa kannattaa tutustua karting-toimintaan ja ottaa yhteyttä seuramme jäseniin, jotka antavat lisätietoa kaluston hankinnasta.

Nuoren harrastelijan autoa vauhdittaa 60 tai 85 kuutiosenttimetrin moottori, josta otetaan tehoa 6 – 10 hevosvoimaa. Tämä antaa välityksestä riippuen 70 – 80 kilometrin huippunopeuden noin 100-kiloiselle auton ja kuljettajan yhdistelmälle. Iän ja taidon karttuessa siirrytään 125 kuutiosentin suoravetoisiin tai vaihteellisiin luokkiin.

Voit liittyä kerhomme jäseneksi täällä.